Kijkje in de keuken

"Happiness is not something ready made. It comes from your own actions." ~ His Holiness the Dalai Lama

Pasta Pompoen 18 oktober 2011

Filed under: Recepten,Seizoensgerechten — Elke van Putten @ 20:04
Tags: , , , , ,

Vandaag (31 oktober 2013) in de herhaling. Het is immers Halloween! 🙂

Pompoenen, daar kun je ’t beste soep van koken. Althans, dat dacht ik tot gisteren. Een kleine zoektocht, omdat je immers je horizon kunt verbreden, leerde me dat je met pompoen héél veel lekkers kunt verzinnen. Dit hier is vrij naar een recept uit het magazine van een grote supermarkt. Dat betekent: vers, makkelijk, snel én goedkoop!

Benodigd voor 4 personen:
2 sjalotjes
2 tenen knoflook
1 kleine pompoen (of een halve middelgrote)
1 blik tomatenblokjes (of vier rijpe verse tomaten in kleine blokjes)
1 handvol verse basilicumblaadjes
180 gr zachte geitenkaas
150 ml rode wijn
2 eetlepels olijfolie (voor bakken)
zout en peper naar smaak
2 laurierblaadjes
pasta naar keuze voor 4 personen

Zo ga je te werk:
Snijd de sjalotjes en knoflook fijn. Was de pompoen en snijd hem door midden. Verwijder de zaden en draden met een lepel. Schillen is niet nodig! Snijd de pompoen in kleine blokjes (maatje hapklaar). Snijd de basilicumblaadjes grof. Fruit de sjalotjes en knoflook in de olijfolie tot ze glazig zijn. Voeg de pompoenblokjes toe en roerbak ongeveer 4 minuten tot ze wat zacht worden. Voeg dan de tomatenblokjes, wijn, basilicum, laurier zout en peper toe. Breng dit aan de kook en doe de deksel op de pan als de alcohol vervlogen is. Laat dit ongeveer 20 minuten sudderen tot de pompoen beetgaar is. Wel zo nu en dan even roeren, om aanbakken te voorkomen.
Ondertussen kook je de pasta beetgaar, snijd je de geitenkaas is brokjes en maak je eventueel een lekkere salade met veldsla of rucola en verse tomaat. Als de pompoen naar wens is, serveer je de Pasta Pompoen met daarop de brokjes geitenkaas.

Ook voor gewoon op maandagavond. Echt.

Advertenties
 

2 Responses to “Pasta Pompoen”

  1. Cornelia Says:

    Ik heb ook altijd gedacht dat je er maar het beste soep van kunt koken. Maar gisteren was mijn pompoen te groot voor de soeppan. Eén met groene schil had ik gekregen. Nadat ik de klus van het in parten snijden geklaard had was de schil er gemakkelijk af te snijden. Genoeg voor 40 koppen en nog was er een stuk over. In grote brokken omgeschept met wat olijfolie en takjes rosemarijn en wat korreltjes grof zeezout in een zeer hete oven gezet waar ze in een half uur heerlijk zacht waren geworden met kleine bruine randjes. En oja, niet vergeten er een paar tenen knoflook tussen te leggen! Ik heb in mijn eentje zitten smullen want Peter heeft liever gewoon broccoli!
    Je tante uit den Haag.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s