Kijkje in de keuken

"Happiness is not something ready made. It comes from your own actions." ~ His Holiness the Dalai Lama

Cheesecake DeLight 19 oktober 2011

Filed under: Recepten — Elke van Putten @ 16:24
Tags: , , , ,

Na weken “tweaken” raak ik inmiddels aardig tevreden. Op veler verzoek:

Wat heb je nodig?
Voor de bodem:
1 rol suikervrije biscuits
100 gr ongezouten margarine
Goede honing of siroop naar smaakI

Voor de vulling:
500 gr volle kwark
300 gr MonChou
1 biologische citroen
3 flinke eetlepels fructose
3 eieren

 

 

Hoe ga je te werk?
Voor deze taart gebruik ik mijn onvervangbare keukenhulpje. Die hakt en klopt en mengt voor me. Dat scheelt me toch een hoop tijd! Maar gelukkig kan het ook prima zonder.

De bodem: hak de biscuit fijn, zo fijn als je wilt. Meng er de gesmolten boter en honing of siroop doorheen. Ga net zolang totdat je een mengsel hebt dat een klont vormt als je erin knijpt. Verdeel het over de bodem van de taartvorm (niet vergeten in te vetten of te bedekken met bakpapier!) en druk het goed aan. Zet het een half uurtje weg in de koelkast.

De vulling: rasp de schil van de citroen (fijn) en pers hem uit. Denk er bij het raspen om dat je alleen het geel gebruikt. Het wit smaakt bitter. Mix in een kom de kwark en de MonChou. Als je een romig mengsel hebt, voeg je de fructose, de citroenrasp en het citroensap toe. Meng alles nog eens goed. Nu is het moment gekomen dat je mag proeven, want de eieren zitten er nog niet in! Voeg desgewenst nog fructose, citroen of een eigen geheim ingrediënt toe, totdat je tevreden bent. Daarna voeg je terwijl je mixt, een voor een de eieren toe. Het mengsel wordt een stuk vloeibaarder. Neem de taartvorm uit de koelkast en verdeel het mengsel over de bodem.

Bak de taart een uur op 160 graden. Niet warmer, want dan wordt de fructose bitter. Na een uur zet je de oven uit en laat je de taart in de oven, met de deur een stukje open lekker nagaren. Waarschijnlijk is hij in het midden nog wat zacht. Nagaren zorgt ervoor dat de taart ook daar stijft. Eenmaal afgekoeld moet de taart nog een uur of drie in de koelkast staan, want cheesecake moet natuurlijk goed koud zijn! Moeilijk om er vanaf te blijven, maar het loont de moeite.

Ogen dicht bij de eerste hap…

Advertenties
 

3 Responses to “Cheesecake DeLight”

  1. […] wilt. Heb je geen keukenmachine, dan zou je kunnen kiezen voor een klassieke koekjesbodem zoals deze. Verdeel het “deeg” over de bodem van de springvorm, druk het goed aan en zet een dik […]

  2. Diana Says:

    Leuk ook een blog!
    Ziet er heerlijk uit. Langskomen heeft zeker geen zin meer…

    Liefs Diana

  3. RI & LvB Says:

    En ik weet hoe lekker hij is…


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s