Kijkje in de keuken

"Happiness is not something ready made. It comes from your own actions." ~ His Holiness the Dalai Lama

Preisoep met thijm 25 oktober 2011

Filed under: Recepten — Elke van Putten @ 17:57
Tags: , , , ,

Als je ziek bent is dat hét moment om goed voor jezelf te zorgen. En als er niemand is om dat voor je te doen, moet je zelf aan de bak. Maar dat mag natuurlijk geen enkele moeite kosten, want uit bed komen is al een hele opgave. Deze soep is verbijsterend eenvoudig, smakelijk en gezond. Knoflook en prei zorgen namelijk voor de broodnodige antioxidanten. De thijm bestrijdt infecties en verhoogt de weerstand.

Wat heb je nodig voor iets meer dan 1 liter?
2 middelgrote preien, fijngesneden
1 liter rundvleesbouillon (of groentebouillon voor de vega’s)
2 tenen knoflook
3 takjes verse thijm (die je natuurlijk in je tuin hebt staan en zo niet, gebruik dan een flinke theelepel gedroogde)
1 laurierblad
2 eetlepels olijfolie

Hoe ga je te werk?
Doe een eetlepel olijfolie in de pan en roerbak de prei kort. Zo komen de smaken goed vrij. Voeg de bouillon en laurier toe en breng aan de kook. Dan doe je de twee tenen knoflook er gepeld in zijn geheel bij. Thijm even afspoelen en de hele takjes in de soep meekoken. Kwartiertje pruttelen, vuur uit, wat olijfolie erover druppelen en klaar. De liefhebber kan de tenen knofloof zo opeten of even fijn maken en door de soep roeren. Je kunt ook zorgen dat je ze, net als de nu lege thijmtakjes en de laurier niet meeschept in je soepkom.

Mooi. Zorgen voor jezelf.

Advertenties
 

One Response to “Preisoep met thijm”

  1. Corinne Says:

    Beterschap!


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s