Kijkje in de keuken

"Happiness is not something ready made. It comes from your own actions." ~ His Holiness the Dalai Lama

Stoofpeertjes 29 oktober 2011

Filed under: Recepten,Seizoensgerechten — Elke van Putten @ 19:31
Tags: , , , ,

Als je het over seizoensproducten hebt… Stoofpeertjes vind ik het summum. En met stoofpeertjes kun je alle kanten op. Je kunt het jezelf heel moeilijk maken door de peren heel culi-esthetisch niet te snijden. Of niet. Je kunt gelei maken van het nat. Of niet. Je kunt perensuiker gebruiken. Of niet. Ik hou d’r niet van. Ik doe het gewoon zo:

Wat heb je nodig?
1 kilo stoofperen (bijv. Gieser Wildeman), geschild en in vieren gesneden.
250 ml goedkope rode port
3 kaneelstokjes
(2 eetlepels suiker of 1 eetlepel fructose)

Hoe ga je te werk?
Doe de gesneden peren in een pan, voeg zoveel rode port toe dat ze net niet onder staan. Kaneelstokjes erbij en pruttelen maar tot ze mooi zacht zijn. Roer zo nu en dan even om, zodat de peren mooi egaal rood worden. Als het vocht te veel inkookt, kun je wat port toevoegen, maar een beetje water of rode dixap kan ook. Voeg aan het einde een beetje suiker of fructose toe als je dat lekker vind.

Warme peertjes zijn op zichzelf al lekker genoeg, maar bij wat vanilleijs echt goddelijk! Als je ze laat afkoelen smaken ze perfect bij vanilleyoghurt.

Advertenties
 

2 Responses to “Stoofpeertjes”

  1. Reen Pouwels Says:

    Ik gebruik altijd ‘pikeurtje’ voor de stoofperen (ipv rode wijn). Is een vruchtendrank a la bessenjenever. Heerlijk met een kaneelstokje, wat vanillesuiker en gewone suiker- that’s it.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s