Kijkje in de keuken

"Happiness is not something ready made. It comes from your own actions." ~ His Holiness the Dalai Lama

Speltbrood 30 oktober 2011

Filed under: Recepten — Elke van Putten @ 18:11
Tags: ,

Brooddeeg kneden is heerlijk om te doen en helemaal niet moeilijk. Meng 500 g speltmeel met een zakje droog gist en twee theelepels (liefst bakkers)zout in een kom. Maak een kuiltje in het midden en doe er een theelepel olijfolie in. Giet er dan beetje bij beetje 300 ml lauwwarm water in. Giet het langzaam in het midden, terwijl je met je vingers in de smurrie roert. Die wordt steeds dikker, tot je een bal deeg hebt. Kneed die bal nog een paar minuten op je werkblad, tot het helemaal soepel is. Leg het op bakpapier op een bakplaat in de vorm die je wilt. Bedek het met een vochtige theedoek en laat het 45 minuten rijzen op een warme plek. Dan 35-45 minuten afbakken op 200 graden.

Moet met boter en soep, eigenlijk.

Advertenties
 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s