Kijkje in de keuken

"Happiness is not something ready made. It comes from your own actions." ~ His Holiness the Dalai Lama

Honing-chocolade taart 5 november 2011

Filed under: Chocola,Recepten — Elke van Putten @ 20:44
Tags: , , , ,

Chocoladehunkering. Is dat eigenlijk al een woord? Iemand zei: Nigella. Natuurlijk. Toen vroeg een ander waarvoor ik warm loop. Imkerhoning. Natuurlijk. Een ideetje geboren. Nigella Chocolat Honey geeft op Google een mooie hitEén klik op bovenstaande foto brengt je er naartoe. Hier onder mijn eigenwijze aanpassingen. 

Ik gebruikte bijvoorbeeld voorjaarshoning van Van Geenhuizen uit Dalfsen, de honing die me het verschil leerde tussen een fabrieksproduct en handwerk. Onbeschrijflijk. En dan de muscovadosuiker? Huh? Geen idee. Gezocht, maar niet gevonden. Ik besloot het 1:1 te vervangen voor oersuiker. Dat is ongeraffineerd gedroogd suikerrietsap. In tegenstelling tot geraffineerde suiker bevat oersuiker nog alle voedingsstoffen en een bulk smaak. Het had misschien een tandje minder gekund. Want je glazuur breekt je van de tanden en drink er gerust een glaasje water bij.

Leren glaceren. Dat rijmt. En van wie kun je nou beter leren glaceren dan van Nigella. Haar instructies in dit recept zijn kraakhelder. Het resultaat is een superglazuur rondom. Blij blij. Een vraag blijft. Hoe voorkomt Nigella dat haar cake inzakt tijdens het afkoelen. Hoe blijft ie zo mooi bol? Of hebben we temaken met een knap staaltje culinair fotografische misleiding? Och, en die bijtjes. Die bijtjes… Dit keer moesten ze wijken voor poedersuiker. Zwaktebod, eigenlijk. De volgende keer maar een decoratief stukje honingraat, denk ik. 

Benieuwd wat het zeskoppig testpanel vindt.

Advertenties
 

One Response to “Honing-chocolade taart”

  1. Hee MissBaksel (in de goede betekenis, dus de klemtoon op Bak),

    Nog even de chocoladehoningtaart recenseren. Eerst buurjan: welnu, buurjan vindt een stukje honing op zijn tijd fijn, maar sinds het eten van deze taart blijft er iets zoemen in zijn oren. Beetje overbehoningd dus, wat hem betreft. Maar nu Ingrid: Ingrid houdt dus juist niet van honing, en let nu op: zij vond hem heerlijk. Wel zijn haar tandhalzen voorgoed naar de knoppen, maar dat heeft ze voor deze smaakervaring wel over.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s