Kijkje in de keuken

"Happiness is not something ready made. It comes from your own actions." ~ His Holiness the Dalai Lama

Gemberbier 30 december 2011

Filed under: Recepten — Elke van Putten @ 21:58
Tags: , ,

De meningen konden niet méér verdeeld zijn. De een vindt het te zoet, de ander te zuur, de derde te pittig en dan vindt er ook nog eentje dat het te waterig is. En toch vinden ze het allemaal ook best lekker, eigenlijk. Wat moeten we daar nou weer mee!!

Weet je wat? Test het zelf maar.

Wat heb je nodig?
2 liter water
75 g grof geraspte gember
rasp en sap van 2 citroenen
100 g ruwe rietsuiker
2 eetlepels goede honing
4 kruidnagels
munt

Hoe ga je te werk?
Breng het water aan de kook en voeg alle andere ingrediënten toe. Haal de pan van het vuur en laat het langzaam afkoelen. Dit is je tijd om aanpassingen te doen. Helemaal naar je eigen smaak. Suiker voor zoet, citroen voor fris, gember voor oeh! en water als je het net als ik allemaal een beetje té vindt. Laat het mengsel dan een paar uur staan voor je het zeeft in kaasdoek of een schone theedoek. Schenk het in flessen of serveer het direct met een paar ijsklontjes en een takje munt.

Proost! Op een prachtig nieuw jaar!

Advertenties
 

2 Responses to “Gemberbier”

  1. Grappig! Heb ik mee in handen gestaan. Ga ik zeker eens van je lenen.

  2. Diana Says:

    Lijkt me erg lekker! Alvast een gezellige jaarwisseling!
    Als je nog niet klaar bent met kokkerellen. Ik heb een kniepertjesijzer gekocht, mag je lenen…

    Liefs Diana


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s