Kijkje in de keuken

"Happiness is not something ready made. It comes from your own actions." ~ His Holiness the Dalai Lama

Pasta met spinazie, de kaasvariant 6 januari 2012

Filed under: Altijd in huis,Recepten,Restjes — Elke van Putten @ 22:40
Tags: , , , , , ,

Omdat gezond niet altijd ingewikkeld hoeft te zijn. En omdat het geen uren hoeft te kosten. En omdat het dan toch charme kan hebben. Als een polaroid. Daarom. En ik houd eigenlijk niet eens van spinazie. Kun je nagaan!

Wat heb je nodig voor 4 ruime porties?
Ongeveer 200 g volkorenpasta naar keuze (droog afgewogen)
450-500 g spinazieblokjes (altijd in huis, zónder toevoegingen!)
2 kleine rode uitjes
1 bakje (kastanje)champignons
(1/2 rode peper, in fijne reepjes)
200 g gorgonzola
1 handje pijnboompitjes, geroosterd
peper en zout
olijfolie

Hoe ga je te werk?
Kook de pasta volgens de instructie op het pak en warm de spinazieblokjes op. Snijd de uitjes in halve ringen, maak de champignons schoon met wat keukenpapier. Geen water! Dat zuigen ze op en laten ze tijdens het bakken weer los, ten koste van de smaak. Afhankelijk van hun maat snijd je ze niet, in tweëen of in vier parten. Snijd ook de gorgonzola vast grof en zet koud weg.

Fruit de uitjes kort in iets meer olie dan je normaal zou doen en voeg dan de champignons toe. Bak dit tweetal net zo lang tot de uitjes slap zijn en de champignons wat geslonken. Je mag er gerust eentje proeven. Je merkt direct of ze gaar genoeg zijn naar je smaak of niet. Blijf wel regelmatig omscheppen of omschudden. Ik gebruik rode ui, omdat die een soort verrassende frisheid geeft in de aardse combinatie van spinazie, paddestoel en blauwe kaas. Voeg tijdens de laatste paar minuten desgewenst de rode peper toe.

Meng in een ovenschaal de pasta, spinazie, de helft van de gorgonzola en de helft van het champignonmengsel. Breng op smaak met wat zout en peper en verdeel gelijkmatig. Leg dan de andere helft van de champignons, de pijnboompitjes en de kaas er bovenop en zet 10 minuten in de oven op 180 graden.

Makkelijk rood wijntje erbij en babbelen over de dingen van alledag.

Advertenties
 

2 Responses to “Pasta met spinazie, de kaasvariant”

  1. Nell Says:

    Deze staat hierbij op de planning voor volgende week! Dank!


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s