Kijkje in de keuken

"Happiness is not something ready made. It comes from your own actions." ~ His Holiness the Dalai Lama

Selderijsoep 20 februari 2012

Filed under: Recepten,Seizoensgerechten — Elke van Putten @ 16:37
Tags: , , ,

soms opeens
valt ergens een eenvoudig kwartje

Wat heb je nodig voor 4 personen?
1 flinke knolselderij
5 stengels bleekselderij
1 biologische runderrookworst (of snippers gerookte zalm …)
200 ml witte wijn
1,3 liter tuinkruidenbouillon
2 eetlepels olijfolie
zwarte peper naar smaak

Hoe ga je te werk?
Schil de knolselderij en snijd hem in blokjes. Snij de bleekselderij en de rookworst in plakjes van ongeveer 0,5 cm. Verhit de olie in je soeppan en roerbak de knolselderij tot hij zoet begint te ruiken. Blus de blokjes met de witte wijn en voeg als de alcohol eruit is gekookt de bouillon toe. Kook de blokjes tot ze zacht zijn en pureer ze met de staafmixer tot een gladde soep. Voeg daarna de plakjes bleekselderij en rookworst toe. Kook ze kort mee, zodat de bleekselderij knapperig blijft. Voeg peper toe naar smaak.

Ik zeg: warm brood, boeren kaas, vleugje zachte mosterd…

Advertenties
 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s