Kijkje in de keuken

"Happiness is not something ready made. It comes from your own actions." ~ His Holiness the Dalai Lama

Zuurkoolsoep met chorizo 4 maart 2012

Filed under: Altijd in huis,Fotografie,Recepten — Elke van Putten @ 21:48
Tags: , , , ,

Ieder jaar is er die eerste dag in maart dat de keukendeur de hele dag open staat en dat het leven zich voorzichtig naar buiten verplaatst. De crocussen bloeien en er schijnt een waterig zonnetje. De lente loert om het hoekje en de winter begint geleidelijk te wijken.

Zoals die dag, zo is deze soep.

Wat heb je nodig voor 1,5 liter soep?
5
00 g zuurkool, uitgelekt
150 g chorizo
1 uitje
1 rode peper
1 handje verse salieblaadjes
0,5 theelepel verse tijmblaadjes
scheutje witte wijn
1,5 liter bouillon
2 eetlepels olijfolie

Hoe ga je te werk?
Snipper het uitje. Ontpit en snijd de rode peper in reepjes. Fruit beide in de olijfolie en blus af met de witte wijn. Voeg de bouillon toe en breng aan de kook. Snijd de chorizo in de lengte in vieren en snijd in dunne plakken. Bak ze in een koekenpan een beetje knapperig. Olie is daarbij niet nodig. Leg ze op een keukenpapiertje als ze klaar zijn. Als de bouillon kookt, voeg je de (grofgesneden) zuurkool en de tijmblaadjes toe. Kook de soep een minuut of tien en voeg de chorizo en de salie pas vlak voor het einde van de kooktijd toe.

Net als koffie drinken in de tuin met je jas aan. Open. Dat wel.

Advertenties
 

One Response to “Zuurkoolsoep met chorizo”

  1. Klinkt als een van mijn favoriete stamppotten in soepvorm! Briljant! Dat ga ik zeker testen.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s