Kijkje in de keuken

"Happiness is not something ready made. It comes from your own actions." ~ His Holiness the Dalai Lama

Minipotjes apple crumble 21 april 2012

Filed under: Altijd in huis,Recepten,Restjes — Elke van Putten @ 21:27
Tags: , , ,

Wat je kunt leren van stommiteiten.

Natuurlijk lag het laagje crumble prachtig bovenop het potje voordat ik het in de oven zette. En de planning was dat dat zeker zo zou blijven. Maar als je daaronder moesappel gebruikt, is het onvermijdelijk. Moesappel! Hoe dóm kan je zijn? Zo dom dus.

Het idee is goed. De smaak was prima. En laat ik niet vergeten dat dit een poging was tot een smakelijke, suikervrije crumble waaronder je kunt variëren naar hartelust.

Dus…

Wat heb je nodig voor 4 minipotjes?
1 grote stevige (!) appel (Goudreinet, Jonagold, Elstar)
4 flinke theelepels suikervrije jam, bijv. frambozen-granaatappel
1 eetlepel havervlokken
90 g volkoren speltmeel
1,5 eetlepel fructose
30 g boter

Hoe ga je te werk?
Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd hem in kleine stukjes. Meng de appel in een kom met de havervlokken en verdeel het mengsel over de vier potjes. Leg er een theelepel jam op.

Meng het meel, de fructose en de boter tot er een kruimelig deeg ontstaat. Ik gebruik daarvoor mijn fijne vriendje Keukenmachine, maar met de hand of met een vork gaat het ook prima! Verdeel het deeg over de potjes. Zorg dat het appelmensel en de jam is afgedekt.

Fructose kun je maar tot 160 graden verwarmen. Bij hogere temperaturen wordt het bitter. Verwarm je oven dus voor op 160 graden en plaats de potjes in het midden. Omdat de temperatuur lager is, is de baktijd wat langer; zo’n 35-40 minuten. Voor je je erop stort, laat het een beetje afkoelen. Dat voorkomt blaren op je gehemelte.

Suikervrije crumble: check. Mag zeker meedoen!

Lekker met een flinke lepel Turkse yoghurt!

Advertenties
 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s