Voor als je in een handomdraai een lach wilt toveren op de gezichten van je tafelgenoten.
Wat heb je nodig?
4 velletjes bladerdeeg
1 flinke appel
3 eetlepels jam naar keuze. Ik gebruikte sinaasappelmarmelade.
1 eetlepel honing
Hoe ga je te werk?
Leg de velletjes bladerdeeg als ze zijn ontdooid op elkaar en rol er met de deegroller een lap van van ongeveer 4 mm dik. Snijd er een cirkel van. Bijvoorbeeld met behulp van een een bord. Leg de lap op een bakplaat bedekt met bakpapier. Prik er gaatjes in en bedek hem met bakpapier en een andere bakplaat of platte schaal om te zorgen dat het deeg niet opbolt als je het bakt. Zet ‘m nu in een oven van 200 graden. Ondertussen kun je de appel alvast in dunnen plakjes snijden. Ik laat de schil eraan zitten. Gewoon omdat ik dat mooier vind. Haal de taartbodem na 25 minuten uit de oven en laat hem iets afkoelen. Verlaag de temeratuur van de oven naar 190 graden. Besmeer de taartbodem nu ruim met de jam en leg de appelplakjes erop. Plaats de taart nog ongeveer 20 minuten in de oven en besprenkel hem met de honing als hij klaar is.
Bolletje vanille-ijs? Lepel mascarpone?
Dit maak ik ook vaak: super makkelijk inderdaad!Noem het dan wel een appelgalette, maar daar ben jij misschien te nuchter voor 😉
Misschien ben ik daarvoor wel gewoon te simpel 😉
Ziet er erg lekker uit, die ga ik van het weekend ook maken!!
Wel heel makkelijk he! Ik zal straks de ingredienten ophalen…en morgen even uittesten..
Leuk!
Die ga ik morgen dus gelijk proberen! Lijkt me heerlijk!
Is ie ook!