Kijkje in de keuken

"Happiness is not something ready made. It comes from your own actions." ~ His Holiness the Dalai Lama

Spinaziesoep 4 juni 2012

Filed under: Recepten,Seizoensgerechten — Elke van Putten @ 19:38
Tags: , , ,

In de zoektocht naar recepten met spinazie die mijn kritische tong wél kunnen bekoren; aflevering 2.

Inzicht: het grote, grove blad van wilde spinazie is lekkerder dan van jonge. Zo. Op een oude fiets moet je het leren, blijkt.

Wat heb je nodig voor 4 personen?
Een flinke zak wilde spinazie.
1 uitje
3 tenen knoflook
2 lenteuitjes
1 liter groentebouillon
150 g feta
8 schijfjes zongedroogde tomaat
2 eetlepels olijfolie
Peper naar smaak
3 eetlepels slagroom of kookroom

Hoe ga je te werk?
Haal de steeltjes van de spinazie. Wees niet te secuur. Je zet straks toch de staafmixer in de soep! Was de spinzie goed. Pel en snipper het uitje. Fruit het (direct in de soeppan) in de olijfolie en knijp de knoflook erboven uit. Als het uitje zacht begint te worden, voeg je de spinazie toe en een scheutje bouillon. Doe de deksel op de pan en laat de spinazie smoren. Schep hem af en toe even om. Als de spinazie helemaal geslonken is, voeg je de rest van de bouillon toe. Kook de soep nu zo’n 5 minuten en zet dan de staafmixer erin. Maak de soep helemaal glad. Dan is het tijd om te proeven! Voeg peper toe naar smaak. Of misschien heb je wel een ander goed idee! Snijd de witte delen van de lenteuitjes in ringen en doe ze in de soep voor wat krak. Als je tevreden bent, doe dan de deksel op de pan, zet het vuur laag en richt je op de kaas. Snijd of breek die grof, evenals de zongedroogde tomaatjes en de groene delen van de lenteuitjes. Voeg die drie bij elkaar in een kom en schep wat van het mengsel op de soep nadat je die hebt opgediend.

Mijn kinderen kan ik niet blijer maken dan met eenvoudige croutons van overgebleven brood van het ontbijt. Ik smeer ze licht in met olijfolie en wat knoflook. Dan rooster ik ze in een koekenpan en snijd ze in repen.

De soep smaakt intens naar spinazie, voor velen een groot genot. Voor mij een klein.

Advertenties
 

3 Responses to “Spinaziesoep”

  1. Jacco Says:

    Ik kan het weten: hij was erg goed!!

  2. Miss Healthy Says:

    Ik ben dol op spinazie! Ik maak er van alles van, heb nog nooit soep geprobeerd maar vind het absoluut de moeite waard om te proberen.

  3. LvB Says:

    Ik krijg trek van dit recept.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s