Kijkje in de keuken

"Happiness is not something ready made. It comes from your own actions." ~ His Holiness the Dalai Lama

Verse vijgen uit de oven 29 september 2012

Filed under: Kinderen,Recepten,Seizoensgerechten — Elke van Putten @ 19:49
Tags: , , , ,

Er gaat werkelijk niets boven een zeer vroege morgen in een warm, droog land. Het is er fris en zoetig muf tegelijk. We rijden met zijn allen op de kar achter de trekker. We werken hard, voordat het zonlicht ons naar binnenstuurt. Aan de voet van de hoge dadelbomen staat hier en daar een verdwaalde vijg.

Stiekem plukken, maar eerst aan ruiken.

Wat heb je nodig voor vier personen?
8 verse vijgen; zacht, maar niet sompig (tip: eerst proeven)
4 eetlepels Mascarpone (of Ricotta)
1 eetlepel goede honing
1/2 eetlepel vers citroensap
1 handje verse muntblaadjes
Griekse yoghurt

Hoe ga je te werk?
Verwarm de oven voor op 160 graden. Maak een kruisvormige inkeping in de vijgen, tot bijna onderaan en trek de kwarten ietsje uit elkaar. Zet ze in een ovenschaal. Besprenkel de binnenkant van de vijgen met het citroensap en doe er een theelepeltje mascarpone in. Doe er dan de honing over. Zet de vijgen ongeveer een kwartier in de oven.

Snij de munt fijn en verdeel het over de mascarpone voordat je de vijgen opdient.

Griekse yoghurt erbij voor het fris!

Advertenties
 

6 Responses to “Verse vijgen uit de oven”

  1. Diana Says:

    Ziet er heerlijk uit en laat ik er nu net een paar gekocht hebben vanmorgen….

  2. Denise Says:

    Zo, dat lijkt me lekker!!! Zeker geen vijgen uit eigen tuin dit jaar hè? Die van mij storten tenminste onvolgroeid ter aarde momenteel.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s