Kijkje in de keuken

"Happiness is not something ready made. It comes from your own actions." ~ His Holiness the Dalai Lama

Quiche met spruitjes en blauwaderkaas 13 oktober 2012

Filed under: Recepten,Seizoensgerechten — Elke van Putten @ 21:19
Tags: , , , ,

Het leek me zo het weer ervoor.

Daarom.

En spruitjes en schimmelkaas gaan lekker samen. Voorwaarde is wel dat je ervan houdt. Van beide.

Wat heb je nodig voor een quiche van 28 cm?
225 g volkoren tarwemeel of speltmeel
120 g yoghurt
40 ml olijfolie
1 theelepel (wijnsteen)bakpoeder
snufje zout
700 g kleine spruitjes
150 g ongezouten cashewnoten
100 g blauwschimmelkaas zoals Gorgonzola, Danish blue of Bleu d’Auvergne
2 eieren
1 eetlepel ricotta
zwarte peper

Hoe ga je te werk?
Kneed van het meel, de yoghurt, het zout, het bakpoeder en de olijfolie een soepel deeg en laat het gewikkeld in keukenfolie minimaal een half uurtje rusten in de koelkast.

Verwijder de steelaanzetjes van de spruitjes en eventueel de lelijke buitenste blaadjes. Kook ze een minuut of 7 tot ze beetgaar zijn. Giet ze af in een vergiet en laat ze goed uitlekken. Rooster ondertussen de cashewnoten in een droge koekenpan tot er ze hun geur afgeven en licht bruinen. Snijd de kaas in kleine blokjes. Klop de eieren en de ricotta smeuiig met een flinke snuf verse zwarte peper.

Verwarm de oven voor op 200 graden. Rol het deeg uit tot een lap van ongeveer 3 mm dikte en bedek er een ingevette quichevorm mee. Meng de spruitjes en de cashewnoten en doe ze in de taartvorm. Verdeel het eiermengsel erover en pas daarna de blauwe kaas. Bak de quiche 30-35 minuten. Even laten afkoelen voor het opdienen.

Advertenties
 

One Response to “Quiche met spruitjes en blauwaderkaas”

  1. LvB Says:

    Bijzonder deeg zo, met kwark en olijfolie. Ga ik proberen.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s