Kijkje in de keuken

"Happiness is not something ready made. It comes from your own actions." ~ His Holiness the Dalai Lama

Tiramisu per tutti 3 februari 2013

Filed under: Gezond(er) alternatief,Kinderen,Recepten — Elke van Putten @ 17:19
Tags: , , , ,

Opbeurend. Zoals het hoort.

Zelfs zonder rauw ei, zonder cafeïne en zonder alcohol. Dus voor het hele gezin.

DSC_2036-600

Wat heb je nodig voor 6 porties?
250 g mascarpone
250 g Turkse yoghurt
sap van een halve citroen
fructose of suiker naar smaak
+/- 24 lange vingers van goede kwaliteit
100 ml cafeïnevrije espresso (afgekoeld)
Ongezoete cacao om te bestuiven
Een rechthoekige glazen schaal van ongeveer 4 cm hoog

Hoe ga je te werk?
Klop de mascarpone, de Turkse yoghurt, het citroensap samen tot een glad geheel. Roer er zoveel fructose of suiker door dat het je goedkeuring kan wegdragen. Zelf ben ik niet zo’n zoetekauw. Drie eetlepels fructose vind ik meer dan genoeg.

Bedek de bodem van de schaal met de helft van de lange vingers en besprenkel ze met espresso. Al het vocht moet worden opgenomen door de koekjes. Stop op tijd, want het mag een sompige, natte bende worden. Lepel de helft van het mascarponemengsel erover en verdeel het goed. Bestuif de eerste laag met een klein beetje van de cacao, dat je met wat fructose kunt aanzoeten als je dat wilt. Ik raad je aan een fijn zeefje te gebruiken.

Bedek de eerste laag met de andere helft van de lange vingers en besprenkel ze weer met espresso. Verdeel de rest van de mascarpone erover en zet de schaal afgedekt een paar uur ik de koelkast. Bestuif de bovenste laag ongeveer een uur voordat je gaat opdienen en zet weer afgedekt terug in de koelkast.

Zodra de kinderen mascarpone ontdekken in de koelkast vallen ze bijna op hun knieën voor een smeekbede. Dat hoeven ze natuurlijk nooit lang vol te houden.

Advertenties
 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s