Kijkje in de keuken

"Happiness is not something ready made. It comes from your own actions." ~ His Holiness the Dalai Lama

Deeg voor hartige taart 27 februari 2013

Filed under: Gezond(er) alternatief,Recepten,Restjes — Elke van Putten @ 22:42
Tags: , , ,

bdeeg

“Tarwebloem, water, bakkersgist (5%), plantaardige olie, zout, bonenmeel, kipheeleipoeder, emulgator (E472e, E322), dextrose, moutmeel, meelverbetermiddel (E300), amylase”

Dit is de ingrediëntendeclaratie van diepvriesdeeg voor hartige taart van een zeer bekend A-merk. Geloof me; iedere zichzelf respecterende thuiskok kan dat beter. Smakelijker én gezonder.

Daar gaat ie dan, na een maandenlange zoektocht naar het perfecte handgemaakte quichedeeg. Voor het grijpen, makkelijk, snel.

Wat heb je nodig voor een taartvorm van ongeveer 24 cm?
225 g volkorenspeltmeel of speltbloem
120 g biologische yoghurt
40 ml goede olijfolie
snuf zout
1 theelepel (wijnsteen)bakpoeder

Hoe ga je te werk?
Heel simpel: alle ingrediënten mengen en kort kneden tot een soepel gelijkmatig deeg. Het deeg 30 minuten laten rusten in de koelkast, gewikkeld in folie. Dan rustig uitrollen en de taartvorm ermee bedekken. Zo’n 25 minuten bakken op 200 graden met vulling naar wens.

Afbeelding: boekwinkeltjes.nl

 

9 Responses to “Deeg voor hartige taart”

  1. volgensvos Says:

    Het is gebeurt… En ik ben er heeeeel blij mee! Mooi deegrecept, zo zacht en goed te verwerken. Merci!

  2. […] een andere bodem, op basis van yoghurt & olijfolie in plaats van boter. Ik kwam dit tegen op Kijkje in de keuken en wilde het weleens uitproberen. Ik vond het erg lekker, het is een wat steviger deeg (meer […]

  3. RI & LvB Says:

    Jeetje, Bakkertje Deeg 🙂

  4. volgensvos Says:

    Kijkje!

    Vrouw naar mijn hart, keukenheld dat je me bent, recentelijk wilde ik in een opwelling gaan ‘quichen’. Je begrijpt: niet uit een pakje. Nergens vond ik een recept dat begrijpt wat ik zoek. En nu…

    Ik = dankbaar. Ik = heel gelukkig geworden van dit bericht!


Geef een reactie op volgensvos Reactie annuleren