“Tarwebloem, water, bakkersgist (5%), plantaardige olie, zout, bonenmeel, kipheeleipoeder, emulgator (E472e, E322), dextrose, moutmeel, meelverbetermiddel (E300), amylase”
Dit is de ingrediëntendeclaratie van diepvriesdeeg voor hartige taart van een zeer bekend A-merk. Geloof me; iedere zichzelf respecterende thuiskok kan dat beter. Smakelijker én gezonder.
Daar gaat ie dan, na een maandenlange zoektocht naar het perfecte handgemaakte quichedeeg. Voor het grijpen, makkelijk, snel.
Wat heb je nodig voor een taartvorm van ongeveer 24 cm?
225 g volkorenspeltmeel of speltbloem
120 g biologische yoghurt
40 ml goede olijfolie
snuf zout
1 theelepel (wijnsteen)bakpoeder
Hoe ga je te werk?
Heel simpel: alle ingrediënten mengen en kort kneden tot een soepel gelijkmatig deeg. Het deeg 30 minuten laten rusten in de koelkast, gewikkeld in folie. Dan rustig uitrollen en de taartvorm ermee bedekken. Zo’n 25 minuten bakken op 200 graden met vulling naar wens.
Afbeelding: boekwinkeltjes.nl
Het is gebeurt… En ik ben er heeeeel blij mee! Mooi deegrecept, zo zacht en goed te verwerken. Merci!
🙂 Weet je hoe leuk ik het vind om dit te horen? En dan in het speciaal van jou! *breed glimlacht*
[…] een andere bodem, op basis van yoghurt & olijfolie in plaats van boter. Ik kwam dit tegen op Kijkje in de keuken en wilde het weleens uitproberen. Ik vond het erg lekker, het is een wat steviger deeg (meer […]
Jeetje, Bakkertje Deeg 🙂
Jeugdsentiment
Kijkje!
Vrouw naar mijn hart, keukenheld dat je me bent, recentelijk wilde ik in een opwelling gaan ‘quichen’. Je begrijpt: niet uit een pakje. Nergens vond ik een recept dat begrijpt wat ik zoek. En nu…
Ik = dankbaar. Ik = heel gelukkig geworden van dit bericht!
Missie geslaagd. Nu al! Ik hou d’r van.
Zeg vriend Vos! Heb je ’t inmiddels al eens geprobeerd?
Kijkje! …. nope ….
Ik ga reminder zetten dat ik dit weekend spontaan ga quichen. 🙂