Kijkje in de keuken

"Happiness is not something ready made. It comes from your own actions." ~ His Holiness the Dalai Lama

Basic bananenbrood 1 april 2013

Filed under: Altijd in huis,Recepten — Elke van Putten @ 20:06
Tags: , , ,

DSC_2292-600Gewoon. Zin in. Daarom.

Wat heb je nodig voor 1 cakevorm van 25 cm?
40 g zachte boter
50 g fijne basterdsuiker
1 ei, losgeklopt
50 g yoghurt
2 rijpe (geprakte) bananen
150 g speltbloem
1 theelepel (wijsteen)bakpoeder
1 snufje zout
En vandaag: 100 g pure chocolade, geschaafd of fijn gehakt

Hoe ga je te werk?
Verwarm de oven voor op 180 graden. Meng alle ingrediënten in een keukenmachine of met een mixer in deze volgorde:
1. boter en suiker tot ze een gladde massa zijn
2. ei en yoghurt erbij
3. bananen erbij
4. bloem, bakpoeder en zout erbij

Zorg ervoor dat je een glad mengsel hebt na iedere stap. Spatel op het laatst de chocolade erdoor. Beboter je bakvorm en bedek de bodem met bakpapier. Giet het beslag erin en verdeel het goed. Bak nu het bananenbrood ongeveer 35-45 minuten. Als je er een prikker insteekt, moet die er weer schoon uitkomen.

In plaats van chocolade kun je er natuurlijk lustig op los variëren. Probeer eens blauwe bessen of frambozen. Of chocolade met rode peper. Of chocolade en kardemom. Of gember.

Of…

Of…

Of…

Verras me!

Advertenties
 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s