**
Wat volgens velen de laatste zomerse dag van het jaar zal zijn…
foto: www.rgbstock.nl
Wat heb je nodig voor een lage quiche van 24 cm?
Voor het deeg:
240 g tarwebloem
140 ml magere yoghurt
40 ml olijfolie
1/2 tl zout
1 tl (wijnsteen)bakpoeder
Voor de vulling:
3 kleine venkelknollen, in dunne plakken geraspt
1 middelgrote ui, gesnipperd
2 tenen knoflook, geperst
2 eetlepels kruidige groene currypasta
3 eieren
50 ml kokosmelk
1 tl kurkuma
1 tl grof gekneusde komijnzaadjes
2 el olijfolie
Hoe ga je te werk?
Verwarm de oven voor op 200 graden. Meng voor het deeg eerst de droge ingrediënten en voeg daarna de olie en de yoghurt toe. Kneed het kort tot een mooi samenhangend geheel en laat het minimaal een half uur rusten in folie in de koelkast. Verwarm ondertussen de olijfolie in een koekenpan en fruit de ui en de knoflook erin, samen met de currypasta. Voeg als de uitjes glazig zien de venkel toe en smoor tot die zachter wordt. Zet dan het vuur uit. Klop de eieren los met de kokosmelk, de kurkuma en de komijn. Rol het deeg uit tot een dunne (!) ronde lap en bedek een ingevette quichevorm ermee. Snij overtollig deeg weg. Doe de inhoud van de koekenpan bij de eieren en meng goed. Stort het mengsel in de quiche en verdeel over de bodem. Ik vind het mooi om de randen van het deeg wat naar binnen te vouwen voor een rustiek effect. Bak de quiche 25-30 in een oven van 200 graden.
Buiten gegeten. Roséetje erbij. Dag zomer!
Het is alsof ik ‘m ruik!!